ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 :  Προσήχθησαν  από το κέντρο της Αθήνας επαίτες με 6.485 $ στις τσέπες !  

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018 : Δεκτή έγινε από τον υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Μιχάλη Καλογήρου η τροπολογία για την κατάργηση της δίωξης της επαιτείας. Την τροπολογία για την κατάργηση του άρθρου 407 του Ποινικού Κώδικα κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος, Βασίλης Τσίρκας και Τασία Χριστοδουλοπούλου.Την ίδια ώρα, ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου εξέφρασε την διαφωνία του με την κατάργηση της συγκεκριμένης διάταξης εκφράζοντας την αγωνία του για την «εικόνα της χώρας» και τους ζητιάνους που «έχουν γεμίσει τη χώρα»..

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2023 : Μπήκαμε στην Άνοιξη και στον καλό τον καιρό. Η θερμοκρασία θα ανέβει και τότε θα καταλάβουμε το πνεύμα της ελευθερίας που χαρακτηρίζει τον Νόμο αυτό που συνέταξε η κυβέρνηση του Σύριζα. Χαράς ευαγγέλια ! Μπορούμε να κοιμηθούμε σε όποιο παγκάκι μας αρέσει με την κουβερτούλα μας χωρίς να μας ενοχλήσει κανείς. Τσακωθήκαμε με σύντροφο και μας πέταξε έξω ; Κανένα πρόβλημα... Κουβερτούλα και παγκάκι ! Μεθύσαμε και δεν μπορούμε να συρθούμε μέχρι το σπίτι ; ΟΚ.. Τυλιγόμαστε και ξαπλώνουμε σε όποιο παραγώνι πόρτας βρούμε εύκαιρο.. κανένα πρόβλημα. Δεν μας μιλάει κανείς.. Θέλεις να βάλεις τον παππού να δουλέψει ; Τον καθίζεις στο πεζοδρόμιο με την πλάτη στον τοίχο απλώνει και τα ποδαράκια στο μισό πεζοδρόμιο, του βάζεις δίπλα και ένα καπέλο και κατά το μεσημεράκι, φεύγεις από το καφενείο και πηγαίνεις να αδειάσεις τις εισπράξεις. Μια χαρά ο παππούς σκέφτεσαι «βλέπει και κόσμο»..

Όλα επιτρέπονται "..συμφώνως τω νόμω.."Καταργήθηκε η δίωξη της επαιτείας και της αλητείας με τη νομική έννοια του όρου.. Και για να γίνουμε χρηστικοί σας ενημερώνουμε οτι : Η πλατεία αγίου Λαζάρου έχει έξι παγκάκια grand suite, η πλατεία Τζιρακοπούλου πέντε grand salon και η πλατεία Φατσέα με τις τελευταίες προσαρμογές αναμένεται να καλύψει πλήρως τους επαίτες τού βορείου Βύρωνα. Για ευρύχωρα πεζοδρόμια συνιστούμε την Χρυσοστόμου Σμύρνης και την Καραολή και Δημητρίου από την πλευρά του Δημαρχείου με ακριβή ζώνη την περιοχή ακριβώς έξω από το Δημαρχείο. Αυτά !