Αν είστε άνεργοι και απελπισμένοι και δεν βρίσκετε δουλειά και δεν έχετε χωριό να πάτε να καματέψετε και δεν έχετε θεία στην Αυστραλία να σας κάνει την πρόσκληση και αν δεν έχετε μπάρμπα στην Κορώνη και δεν έχετε ούτε ξάδερφο στη Μπαρμπαριά, ούτε φίλο φραγκάτο  και γενικά αισθάνεσθε για πέταμα, κοιτάξτε  μήπως μπορέσετε να ανοίξετε περίπτερο ή να πάρετε άδεια πανηγυριτζή ή πάλι να φτιάχνετε μαλλί της γριάς στις γωνίες.   Δείτε πώς : 

ΑΔΕΙΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ

Δικαιολογητικά: 

Αίτηση - Απόφαση της Νομαρχίας

Έναρξη επιτηδεύματος από την αρμόδια ΔΟΥ

Οι αιτήσεις κατατίθενται από 1/1 έως 31/1 κάθε έτους.


ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ

Δικαιολογητικά : 

Αίτηση από 01/02 έως 28/02 κάθε έτους

Φωτοτυπία ταυτότητας για Έλληνες ή άδεια παραμονής και ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα για αλλοδαπούς

Υπεύθυνη δήλωση μη κατοχής άδειας λαϊκών αγορών.


ΜΑΛΛΙ ΤΗΣ ΓΡΙΑΣ

Για να φτιάξει κάποιος "μαλλί της γριάς" χρησιμοποιεί κανονική ζάχαρη σε κόκκους, δηλαδή κρυσταλλική ζάχαρη. Κατόπιν χύνει μικρή ποσότητα ζάχαρης σε μεταλλική γαβάθα που έχει ζεσταθεί ομοιόμορφα και στροβιλίζεται με σταθερή ταχύτητα.Η θερμότητα προκαλεί αλλαγή στους κρυστάλλους της ζάχαρης, που χάνουν τη δομή τους. Μετά από λίγο, σε θερμοκρασία 100-120 βαθμούς Κελσίου η ζάχαρη γίνεται μια άμορφη μάζα. Αυτή είναι η πρώτη μόνο φάση της μεταμόρφωσης. Αν η θερμοκρασία αυξηθεί, η ζάχαρη θα γίνει καραμέλα, που όταν κρυώσει θα μοιάζει με γυαλί. Όμως χάρη στη φυγόκεντρο δύναμη του στροβιλίσματος της ειδικής μηχανής η ζάχαρη μετατρέπεται από άμορφη μάζα σε νήμα. Δημιουργείται έτσι ένα ελαφρύ στρώμα που μοιάζει με μούσι και εφαρμόζει στα τοιχώματα του μετάλλου. Αυτό το ελαφρύ υλικό που αποτελείται κατά 98% από αέρα δεν είναι καθόλου σταθερό και τυλίγεται γύρω από το μπαστουνάκι.