Αναγνώστης μας ρώτησε, γιατί γράφουμε συχνά ότι το ΠΑΣΟΚ  δεν ενδιαφέρεται να καταλάβει την Δημαρχία του Βύρωνα. Θα κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή και ίσως ο αναγνώστης μας να ικανοποιηθεί από την απάντηση.

1994 : Το επίσημο χρίσμα υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ έλαβε ο δικηγόρος κ. Απόστολος Χριστοδούλου.  Οι τοπικές οργανώσεις Πασοκ Βύρωνα αντέδρασαν και.. έχρισαν δικό τους υποψήφιο τον αείμνηστο Κουκουλάκη. Οι ψήφοι των σοσιαλιστών Δημοτών μοιράστηκαν ακριβώς στα δύο και έτσι Δήμαρχος εξελέγη ο χρισμένος του ΚΚΕ κος Νίκος Ρογκάκος !

1998 : Το ΠΑΣΟΚ δεν κατέβασε (!!) δικό του υποψήφιο, αλλά στήριξε τον υποψήφιο του Συνασπισμού κο Πάνο Τριγάζη.  Οι Πασόκοι του Βύρωνα «θύμωσαν» κι έτσι… επανεξελέγη ο κ. Νίκος Ρογκάκος !

2002 : Το χρίσμα έλαβε ο νεοφώτιστος κ. Παναγιώτης Κόνσουλας, σε πλήρη αντίθεση με τους παραδοσιακούς του Πασοκ Βύρωνα που ήθελαν ως υποψήφιο το παλιό στέλεχος κ. Ιάκωβο Προμπονά.  Τελικά, ο κ. Προμπονάς μπήκε στο ψηφοδέλτιο του ευνοούμενου της Νέας Δημοκρατίας κου Νίκου Χαρδαλιά (!), το Πασόκ ξανάχασε τις εκλογές και την Δημαρχία κατέλαβε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς.

2006 : Πάλι υποψήφιος ο κ. Παναγιώτης Κόνσουλας και πάλι βασικά στελέχη των τοπικών οργανώσεων Πασόκ βρέθηκαν απέναντι του πριμοδοτώντας έτσι τον Δήμαρχο πλέον Νίκο Χαρδαλιά. Ο κ. Κόνσουλας ζήτησε την προστασία της Χαρ. Τρικούπη (τότε), αλλά ο 5ος όροφος Τρικούπη 50, σφύριζε αδιάφορα.

2010 : Η Ιπποκράτους ήταν σαφής στο μήνυμα της προς τον κ. Παναγιώτη Κόνσουλα :  « Θέλεις να κατέβεις… κατέβα.  Δεν θέλεις… μη κατεβαίνεις.  Να σε στηρίξουμε ιδιαίτερα δεν γίνεται γιατί…  έχουμε και τους μπελάδες με το Μνημόνιο»  (Απρίλιος 2010).  Παίρνοντας πανικόβλητο θάρρος από αυτή την αντιμετώπιση και θέλοντας να πάνε με τον νικητή, σωρεία παραδοσιακών μελών των τοπικών οργανώσεων Πασοκ κατηγόρησαν τον κ. Κόνσουλα επί παντός επιστητού με ενυπόγραφες μάλιστα δημοσιεύσεις τους, αδίκως όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων (η περίφημη επιστολή των 16), στηρίζοντας ανοικτά τον ευνοούμενο της ΝΔ (!) κ. Νίκο Χαρδαλιά.

2014 : Η επίσημη δημοτική παράταξη του ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ακέφαλη για τις επόμενες εκλογές, αφού ο κ. Παναγιώτης Κόνσουλας έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος ύστερα από το «άδειασμα» που του έκανε το επίσημο Πασοκ αλλά και οι τοπικοί «παράγοντες» του σοσιαλιστικού κόμματος.

Αυτά !