Α: Το καπιταλιστικό σύστημα καταρρέει παγκοσμίως. 
Β:  Γιατί το λες τώρα αυτό; 
Α: Λήμαν μπράδερς, οι "ισχυρές" ΗΠΑ με χρέος τρισεκατομμύρια  δολάρια, η κεντρική τους Τράπεζα κόβει νύχτα χρήμα. Η Ευρώπη στα πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης. 
Β: Αυτά τα λέω κρίση, όχι κατάρρευση.. 
Α: Είναι νομοτελειακό η επανάσταση των λαών πλησιάζει. 
Β: Δεν υπάρχει κατάρρευση καπιταλισμού. Μόνο ένας  οικογενειακός καπιταλιστικός πόλεμος. Και οι λαοί είναι σε  status catatonicous. Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος είναι σε  εξέλιξη και δεν γίνεται με όπλα αλλά... με κέρματα.
Α: Εγώ σου λέω οτι η οικονομική διαχείριση θα περάσει στα χέρια των λαών. Κομμουνισμός και πάλι. Με άλλη μορφή. 
Β: Της νύχτας τα καμώματα, τα βλέπει η μέρα και γελά. 
Α: Τι εννοείς ; 
Β: Κοίτα, πρόκειται για σύγκρουση του παραδοσιακού καπιταλισμού (Ευρώπη) και  του νέου (ΗΠΑ παγκοσμιοποίηση). Έχουν ήδη διαμορφωθεί τα μπλόκς.  Ευρώπη με  τις κεντροδεξιές κυβερνήσεις, ΗΠΑ με τους δορυφόρους και τις ευρωπαϊκές  σοσιαλδημοκρατίες και οι BRICS ( Brazil-Russia-Ιndia-China - South  Africa). Οι τελευταίοι περιμένουν να δουν τον πληγωμένο νικητή της μάχης, για να τον αποτελειώσουν.
Α: Και ποιά στοιχεία έχει ο οικονομικός πόλεμος Ευρώπης - ΗΠΑ ;
Β: Τραβάει ο ένας τις καταθέσεις του, από τις τράπεζες του άλλου για να πλήξει το τραπεζικό του σύστημα. Τελευταία μπήκε στο παιχνίδι και η Ρωσία..
Α: ...και θα καταρρεύσει το σύστημα.
Β: Το ένα από τα δύο θα αντέξει. Ή και τα δύο. Χρησιμοποιούν και τις εταιρίες
αξιολογήσεων (Μούντις κ.α) για χτυπήματα άπερκατ.
Α: Και οι επαναστατημένοι λαοί;
Β: ..Ποιός ήρθε..;;
Α: Δεν θα ξεσηκωθούν ;
Β: Οι λαϊκοί ηγέτες πιστεύω οτι ελέγχονται, ο Κάστρο πέρασε και ο Τσάβες δεν είναι  στα καλύτερα του. Για την κο Κουτσούμπα, που μας αφορά, έχεις καμία απορία;
Α: Πρώτη φορά ακούω αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων..
Β: Άκου και το τελευταίο. Ο Τούρκος Ερντογάν που τον θεωρώ πατριώτη για την χώρα του έχει δει πού πάει το πράγμα. Ξέρει οτι η χώρα του ίσως πληρώσει το  μάρμαρο λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της. Έχουμε πει οτι όταν τσακώνονται οι ιπποπόταμοι στη λιμνούλα, την πληρώνουν τα βατράχια. Άρχισε  λοιπόν να οργανώνει το τέταρτο παγκόσμιο μπλόκ, όχι οικονομικής βάσης αλλά θρησκευτικής, για να διασωθεί. Το μουσουλμανικό μπλόκ. Συνεχείς επισκέψεις και οικονομική βοήθεια προς τις απανταχού μουσουλμανικές κοινότητες. Γερμανία -Αλβανία -Σκόπια -Λιβύη -Αίγυπτος-Ιράν -Συρία -Θράκη κλπ.
Α: !!!!