Πολλά καζάνια βράζουν στο Δήμο εδώ και καιρό και μάλιστα ... ταυτόγχρονα. Ελπίζουμε, να μη σκάσουν και ταυτόγχρονα αλλά ένα-ένα, για να μπορέσουμε να το αντέξουμε.  Ευχής έργο, να αποφευχθούν όλα. Στον οικονομικό τομέα, τα πράγματα ολισθαίνουν επικίνδυνα στο αδιέξοδο. Οι προμηθευτές και άλλοι πάροχοι ξεροσταλιάζουν στα σκαλοπάτια για ένα "έναντι", ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν το κινέζικο μαρτύριο της σταγόνας... Δώς ημίν σήμερον. Η πρόσφατη αύξηση 3,50 % στα Δημοτικά τέλη, ρίχνει απλά ένα ποτήρι νερό στο άδειο πηγάδι. Ποιός να πρωτοπιεί... Η πρώην Δημοτική Επιχείρηση, που θα μπορούσε να φέρει έσοδα έχει αφεθείστη τύχη της. Αχόρταγες οι διαθέσεις των γάτων που τριγυρίζουν νύχτα μέρα στο χώρο του νεκροταφείου. Όλοι τούς βλέπουν, αλλά κανείς δεν τους κυνηγά και... το φαγοπότι καλά κρατεί.

Στη Διοικούσα παράταξη, μετά τους τρείς μήνες, φάνηκε οτι η λεγόμενη παλιά φρουρά μπήκε λίγο πολύ στη κατάψυξη και το κουμπί ψύξης γύρισε στο maxim. Τα περισσότερα σπουδαία πόστα ανατέθηκαν σε νεοφερμένους συμβούλους, μεταγραφέντες ή όχι, κάποιοι των οποίων στις προσεχείς δημοτικές εκλογές (με άλλη ηγεσία ψηφοδελτίου) ούτε την ψήφο τους δεν θα δούνε... Τα λοξοκοιτάγματα και οι ψίθυροι στο αυτί πάνε και έρχονται. Η ατμόσφαιρα είναι κάπως τραγελαφική. Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι ζουν ακόμη το όνειρο του Νοεμβρίου, μερικοί τα βλέπουν όλα γύρω τους σαν σε ρόζ συννεφάκι, ενώ οι πιο υποψιασμένοι έχουν ήδη αντιληφθεί το τσουνάμι και έχουν πιάσει τα υψώματα... Οι παλιότεροι και πιο έμπειροι στα Δημοτικά, γνωρίζουν πολύ καλά τι συμβαίνει γενικότερα στον Δήμο και στη παράταξη τους και, ήδη δείχνουν ψυχικά  απομακρυσμένοι από οτιδήποτε ...και αυτό φαίνεται στα Δημοτικά Συμβούλια.

Στην Αντιπολίτευση, η κατάσταση μπορεί, με άνεση, να χαρακτηρισθεί από κάποιον, ως επιεικώς τραγική. Δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους καθόλου, ούτε για να χωρίσουν δυό γαϊδουριών άχυρα. Για γκουάρντα (κοίτα) εσύ από κει, να γκουάρντα εγώ από δω, που έλεγε και ο αμίμητος Θανάσης Βέγγος, στη ταινία "Τι έκανες στο πόλεμο Θανάση".  Όλο διχόνοια και μουρμούρα. Καμιά μέρα, θα δούμε και κλωτσοπατινάδες, κατά το κοινώς λεγόμενο... Αυτό δεν λέγεται αντιπολίτευση, αυτό λέγεται αυτοπαγίδευση.

Όσο για τη "Μείζονα" Αντιπολίτευση...δυό λαλούν και τρείς χορεύουν. Άλλα ψηφίζει ο ένας, άλλα ο άλλος, συννενόηση με σπασμένα τηλέφωνα και ουσία μηδέν. Ο Μέγας Αλέξανδρος, κόβοντας με το σπαθί τον άλυτο Γόρδιο δεσμό, αναφώνησε :  "Κόμπος που δεν λύνεται, κόβεται !". Ας πιάσει κάποιος τη λαγουδέρα να ισιώσει η γαλέρα, στρίψτε και τη πριμάτσα σταβέντο, φουσκώστε και τη γάμπια όρτσα, ανεβάστε και πάνω στο ψηλό κοφίνι τους κοντρέρας, γιατί πάτε ίσα κατά τα βράχια και θα ακουστεί ο γνωστός ήχος, συνοδευόμενος από τα χαχανητά του κόσμου.


Ο παρατηρητής